Kommunen vil overta prioriterte velveier

Kommunen vil overta prioriterte velveier

Saken om velveier/private veier er nå er ferdig politisk behandlet i Asker kommune. Det innebærer at 34 velveier er rangert for kommunal overtagelse i løpet av fire år, dersom det bevilges tilstrekkelig med midler til dette. En pott på ca. to Mkr som har vært forvaltet av Asker Velforbund til nå, skal inngå i disse midlene. Samtidig innebærer vedtaket at dagens ordning med brøytetilskudd opprettholdes for veiene som ikke er overtatt av kommunen, frem til 2020. Fra da av må det regnes med at kommunalt brøytetilskudd kan bortfalle for alle private veier (velveier).

Les mer
Turskiltprosjektet åpnet i Asker

Turskiltprosjektet åpnet i Asker

– Vi er stolte over å være først ute, sa ordfører Lene Conradi da hun fredag 10 juni avduket hovedskiltet for tre rundturer med utgangspunkt i Asker sentrum, sammen med styreleder i Asker Turlag, Gabriel Lund. Etter avdukingen var det fellestur i Haugborunden opp til Prinsehaugen. Her var det musikk ved elever fra Kulturskolen, samt servering og orientering om stedet.

Les mer
Velrusken-midler fordelt

Velrusken-midler fordelt

Årets Velrusken-midler til lokale ryddeaksjoner i nærområdene er nå tildelt. Informasjon om muligheten til å søke midler til støtte for lokale Velrusken-aksjoner ble sendt ut til alle medlemsforeninger i Asker Velforbund 5. april, med påminnelse 13. april. Asker Velforbund disponerer 100.000 kroner til formålet, bevilget av Asker kommune.

Les mer
Kai Ekstrøm ny leder av Asker Velforbund

Kai Ekstrøm ny leder av Asker Velforbund

Kai Ekstrøm fra Nedre Høn ble valgt til ny styreleder i Asker Velforbund på forbundets årsmøte 20. april. Han overtar etter Steinar Fjærvoll, Heggedal, som har hatt vervet i åtte år og ikke ønsket gjenvalg.

Les mer
Koblingsbokser i Asker kommune

Koblingsbokser i Asker kommune

Asker har et stort antall og variasjon av bokser som vist over. Boksene i seg selv er ikke ønskelige, men nødvendige for koblinger til dagens «navlestreng» til husene for: elektrisk strøm og signal til telefon, TV og PC.

Les mer